Василија – архитема на новото општество

Basilia – Archtheme of the New Society

Book Cover: Василија - архитема на новото општество
Part of the Василија series:
  • Василија - архитема на новото општество
Editions:PDF
Pages: 351

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Excerpt:

ПРЕДГОВОР:

Свесен за тежината на македонската историја, и за тежината на политичките околности кои таа славна историја ни ги даде како одговорност и предизвик, совесно ја пишувам оваа книга која би требало да служи за воскресение на столбовите и вредностите на македонската култура, каде што според логиката на нештата, првин би требало воскресението на таа култура да се случи во самото македонско општество.

READ MORE

Оваа книга стратешки би требало да служи и како патоказ кон нови предизвици со кои ќе се соочува македонското општество, реанимирано самостојно да одлучува самото за себе од 1991-ва година - годината во која сум се родил јас.

Она што ќе им го препорачам на читателите на самиот почеток е да не очекуваат сиов труд и сфаќања кои сум ги обработувал целиот мој живот и сум ги внел во пишана форма во оваа книга, читателите да ги разберат со еднонеделно прелистување на книгата!
Најдобронамерно им препорачувам за да нема забуни и погрешни разбирања, доколку се заинтересирани за оваа тематика со сериозен пристап неколку пати да ја прочитаат оваа книга.

COLLAPSE

Copyright © 2015

Филип Н. РАДОМИРОВ

Сите права се задржани согласно Законот за авторско право и сродните права. Ниеден дел од оваа книга не смее да се употреби без дозвола од авторот, единствено во случај да станува збор за кратки цитати содржани во критички статии и прегледи.

 

 

Наша препорака за книги: