Наслов: ДЕМОКРАТСКИ ИДЕАЛИ И РЕАЛНОСТА

А. Автор: Халфорд Макиндер

thediplomat_2015-03-23_07-22-20

Б. Година на издавање: 1919 година

В. Јазик: англиски

Г. Краток опис: 227 стр.

СОДРЖИНА 

1) CONTENTS

2) PERSPECTIVE

3) SOCIAL MOMENTUM

4) THE SEAMAN’S POINT OF VIEW

5) THE LANDSMAN’S POINT OF VIEW

6) THE RIVALITY OF EMPIRES

7) THE FREEDOM OF NATIONS

8) THE FREEDOM OF MEN

9) POSTSCRIPT

Д. За набавување на книгата: Книгата може да се добие во електронски формат и нарачката е бесплатна.

преземете ја книгата/download the book

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab