Наслов: ИСТОРИЈА НА ГЕОРГИЈА АКРОПОЛИТ

А. Автор: Георгија Акрополит

Б. Година на издавање: /

В. Јазик: превод на англиски од Рут Џулијана Макридес

Г. Краток опис: 450 стр.

СОДРЖИНА

1) ABBREVIATIONS AND SHORT TITLES

2) INTRODUCTION

3) THE FAMILY

4) PROSOPOGRAPHY

5) CAREER

6) MINOR WORKS

7) THE HISTORY

8) A NOTE ON THE TRANSLATION AND COMMENTARY

9) TRANSLATION

10) COMMENTARY

11) BIBLIOGRAPHY

Д. За набавување на книгата: Книгата може да се добие во електронски формат и нарачката е бесплатна.

преземете ја книгата/download the book

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab