Наслов: ЛЕТОПИСИ НА НИКИТА ХОНИЈАТ

А. Автор: Никита Хонијат

800px-Niketas_Choniates1

Б. Година на издавање: /

В. Јазик: превод на англиски од Хари Магулијас

Г. Краток опис: 478 стр.

СОДРЖИНА

1) INTRODUCTION

2) NOTE ON TRANSLATION

3) ILLUSTRATIONS

4) THE REIGN OF JOHN KOMNENOS

5) THE REIGN OF MANUEL KOMNENOS

6) THE REIGN OF ALEXIOS PORPHYROGENIT

7) THE SON OF EMPEROR MANUEL

8) THE REIGN OF ANDRONIKOS KOMNENOS

9) THE REIGN OF ISAAKIOS ANGELOS

10) THE REIGN OF ALEXIOS ANGELOS

11) THE SECOND REIGN OF ISAAKIOS ANGELOS

12) THE REIGN OF ALEXIOS DOUKAS

13) THE EVENTS WHICH BEFELL THE ROMANS FOLLOWING THE FALL OF CONSTANTINOPLE, BY THE SAME CHONIATES

14) OF THE SAME BLESSED NIKETAS CHONIATES FROM HIS HISTORY OF CONSTANTINOPLE

Д. За набавување на книгата: Книгата може да се добие во електронски формат и нарачката е бесплатна.

преземете ја книгата/download the book

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab