Наслов: СЛАВЈАНСКО-МАЌЕДОНСКА ОПШТА ИСТОРИЈА

А. Автор: Ѓорѓија Пулевски

grpulevski

Б. Година на издавање: 1892 година

В. Јазик: нестандардизиран македонски со архаизми

Г. Краток опис: 1005 стр.

СОДРЖИНА

1) КНИГА I-ва

2) КНИГА II-ра

3) КНИГА III-та

4) КНИГА IV-та

5) КНИГА V-та

6) КНИГА VI-та

7) КНИГА VII-ма

8) КНИГА VIII-ма

9) КНИГА IX-та

10) КНИГА X-та

11) КНИГА XI-та

Д. За набавување на книгата: Книгата може да се добие во електронски формат и нарачката е бесплатна.

преземете ја книгата/download the book

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab