%d0%b2%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%98%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%81%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b0-2

Наслов: ВАСИЛИЈА – АРХИТЕМА НА НОВОТО ОПШТЕСТВО

003-copy-copyА. Автор: Филип Наумов Радомиров

Б. Година на издавање: / (книгата е напишана 2015 година)

В. Јазик: македонски

Г. Краток опис: 351 стр.

СОДРЖИНА

ГЛАВА ПРВА:

1) Историско-етнолошка дијалектика

2) Соглед на проблемот

ГЛАВА ВТОРА:

3) Установи и поделба на власт

4) Василевс

5) Василевски Пријатели/Повереници

6) Синедрион/Собрание

7) Организација на месната власт

8) Правната филозофија

9) Агема-општество во општеството

ГЛАВА ТРЕТА:

10) Политичкото бреме на Македонскиот народ

11) Семејството и Аристократијата во новото општество

12) Образовно уредување за новите генерации

13) Економско уредување на новото општество

14) Милитаризмот во новото општество

15) Етнички простор и сфери на влијанија

16) Фази за преобразба на општеството

Д. За набавување на книгата: Книгата може единствено да се добие во електронски формат и нарачката е бесплатна.

преземете ја книгата/download the book

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab