Наслов: ЗА МАКЕДОНСКИТЕ РАБОТИ

А. Автор: Крсте Петков Мисирков

za-makedonckite-raboti-poraki-shto-predupreduvaat-140193

Б. Година на издавање: 1903 година

В. Јазик: нестандардизиран македонски

Г. Краток опис: 150 стр.

СОДРЖИНА

1) ПРЕДГОВОР

2) ШЧО НАПРАИФМЕ И ШЧО ТРЕБИТ ДА ПРАИМЕ ЗА ОДНАПРЕД?

3) ИМАТ ЛИ СЕ НУЖДА ОД МАКЕДОНЦКИ НАЦИОНАЛНИ НАУЧНО-ЛИТЕРАТУРНИ ДРУГАРСТВА?

4) НАЦИОНАЛНИЈОТ СЕПАРАТИЗМ: ЗЕМЈИШЧЕТО НА КОЈЕ СЕ ИМАТ РАЗВИЈЕНО И КЕ СЕ РАЗВИЈАТ ЗА ОДНАПРЕД

5) СОСТАУАЛА, СОСТАУАТ И МОЖИТ ЛИ МАКЕДОНИЈА ДА СОСТАУАТ ОТ СЕБЕ ОДДЕЛ’НА ГЕОГРАФЦКА И ПОЛИТИЧНА ЕДИНИЦА

6) НЕКОЛКУ ЗБОРОИ ЗА МАКЕДОНЦКИЈОТ ЛИТЕРАТУРЕН ЈАЗИК

Д. За набавување на книгата: Книгата може да се добие во електронски формат и нарачката е бесплатна.

преземете ја книгата/download the book

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab