15-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d0%be%d0%b4-%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%be%d1%82-%d0%bd%d0%b0%d1%81%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b0

Наслов: 15 ГОДИНИ ОД АТЕНТАТОТ ВРЗ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ КИРО ГЛИГОРОВ

%d0%b3%d0%be%d1%86%d0%b5

А. Коавтор(и): Гоце Аризанкоски и други

Б. Година на издавање: 2012 година

В. Јазик: македонски

Г. Краток опис: 108 стр.

СОДРЖИНА

1

Генерал-мајор (п) Илија Николовски – Претседател на ЗВОБРМ, Гоце Аризанкоски – Претседател на Форумот за безбедност

Воведни напомени кон публикацијата од научно-стручната дебата „15 години од атентатот врз претседателот Киро Глигоров – мистерија или настан ад акта”

2

Генерал-мајор (п) Илија Николовски

Воведно излагање и свечено отворање на научно-стручната дебата „15 години од атентатот врз претседателот Киро Глигоров – мистерија или настан ад акта”

3

Проф. д-р Цане Мојаноски

Модераторски вовед на научно-стручната дебата

„15 години од атентатот врз претседателот Киро Глигоров – мистерија или настан ад акта”

4

ИЗЛАГАЊА НА УЧЕСНИЦИТЕ НА НАУЧНО-СТРУЧНАТА ДЕБАТА

4.1

 Прв дел од научно-стручната дебата

Стојан Андов

Зоран Петров

Тодор Атанасовски

Љубчо Георгиевски

Мерсел Биљали

Јанко Бачев

Зоран Доревски

4.2

 Втор дел од научно-стручната дебата

Иван Бабановски

Митре Арсовски

Снежана Лупевска

Петар Атанасов

Фросина Ташевска Ременски

Ставре Џиков

Стојан Андов

Љубчо Георгиевски

Снежана Лупевска

                  4.3                 

Модераторско затворање на научно-стручната дебата „15 години од атентатот врз претседателот Киро Глигоров – мистерија или настан ад акта” (Проф. д-р Цане Мојаноски)

5

ПРИЛОЗИ

5.1

   Д-р Гроздан Цветковски

„Мокра нарачка” од транзицискиот регионален октопод

5.2

Гоце Аризанкоски, Претседател на Форумот за безбедност

Хипотетички ставови за атентатот врз првиот претседател на Република Македонија – Киро Глигоров

(прилог кон обидот за научно осветлување на одредени елементи на криминолошката, криминалистичката, виктимолошката, кривично-правната и политиколошката димензија на атентатот во услови на официјален информациски дефицит)

5.3

Д-р Андреј Илиев

Рецензија на трудот „Хипотетички ставови за атентатот врз првиот претседател на Република Македонија – Киро Глигоров“ од авторот Гоце Аризанкоски

Д. За набавување на книгата: Книгата може единствено да се добие во електронски формат и нарачката е бесплатна.

преземете ја книгата/download the book

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab