ARISTOTLE’S PHILOSOPHY OF EQUALITY, PEACE & DEMOCRACY

The son of a doctor, Aristotle was born in the city of Stagira in Macedonia in the year 384 BC, … More

ПРОБЛЕМОТ СО ГЕНЕРАЦИСКИТЕ НЕРАМНОМЕРНИ МОЖНОСТИ

Инспириран од еден разговор со мој роднина и пријател, воочивме еден проблем околу можностите кои им се пружаат на различните … More